Septembarska Visa kampanja je završena. Detaljnije ovdje

Korpa

Vaša korpa je prazna.

Pogledajte našu široku ponudu proizvoda i pronađite nešto što vam se sviđa!

Art Market donosi ljeto u grad!

01.06.2023.

OREA Art Market vol.6Iako naslov možda zvuči ironično obzirom na kišne dane koji su nas pratili tokom prošlog mjeseca, OREA Art Market je sad već tradicionalno preuzeo ulogu vjesnika ljeta. Dobra vijest za sve nas jeste povoljna vremenska prognoza za 11.6. – samo nek bude sunca, a mi smo se pobrinuli za sve ostalo.

Ako ste nas posjetili na nekom od prethodnih izdanja onda znate da je zabava zagarantovana. Ukoliko niste, onda nemate izgovor da nas ne posjetite ovog puta! Zabava uz dobru muziku, ukusnu hranu, bogatu ponudu pića, nagradne igre, brojna iznenađenja, slastan shopping u predivnom ambijentu botaničkog vrta Zemaljskog muzeja u Sarajevu – zar može bolje od toga?!

Uz sve navedeno, pripremili smo i Dječiji kutak za najmlađe posjetioce. Dovedite nam malu raju na druženje jer smo za njih pripremili devet sjajnih radionica. Naš sponzor Telemach će u svom kutku omogućiti super zabavni facepainting, konzolu sa video igrama i crtiće, a za pravi spektakl će se pobrinuti naši drugari iz udruženja Alden S.46 koji će u 14h izvesti dječiju predstavu „Pinokio“. Da naše druženje bude slatko, pobrinut će se Lasta i Vispak sa svojim ukusnim proizvodima.
Ništa ljepše od dječijeg osmijeha dok vam s ponosom pokazuju rukotvorinu koju su sami napravili na nekoj od kreativnih radionica. Sa sobom ponesite njihovu rukotvorinu kao suvenir i trajnu uspomenu na divno proveden dan.

Naravno da nismo zaboravili na vas „velike“. Kao i uvijek, centralni dio programa rezervisan je za 50 kreativaca sa OREA platforme iz BiH i Hrvatske, koji će vam pružiti priliku za vrhunski shopping. Od odjeće i obuće, torbi, nakita i modnih dodataka, do igrački za malu raju i drugih proizvoda – garantujemo da ćete moći pronaći nešto za sebe. Zahvaljujući saradnji s UniCredit bankom, željene proizvode moći ćete (osim gotovinom) platiti i kartično. Kao platni partner Art Marketa, Visa je pripremila dodatne pogodnosti za sve one koje koji plaćanje obave Visa karticom.
Art Market ne bi bio poseban da taj dan naši kreativci za vas nisu spremili posebnu ponudu: od popusta do novih proizvoda te limitiranih edicija koje ćete moći kupiti samo na Art Marketu i nigdje više.

Za one koje vole đuskati ili uživati u dobroj hrani i piću uz muziku pobrinut će se niko drugi do prava dama za deck-ovima: DJ Nadja Si. Obzirom da će biti sunčan dan, za osvježenje vodom pobrinut će se naši vjerni prijatelji iz Leda vode, a svoju magiju u spravljanju slasnih napitaka od kafe pokazat će nam Franck bariste. A ako ste sladokusac, onda obavezno posjetite naš Gastro kutak. Fabrika i Bistro Zdravo će se pobrinuti za radost vašeg nepca, a udruženje barmena „ICE“ će se pobrinuti da vam grlo ne ostane suho.

Toplo preporučujemo, kad ste već tu, da obiđete predivni botanički vrt, gdje ćete osim stećaka i 1.700 vrsta biljaka, od kojih su neke endemske vrste, imati priliku uživati u umjetničkim izložbama Alise Teletović i Kasje Jerlagić, umjetničkoj instalaciji „live painting“ Dženete Isović na temu „Bašta Zemaljskog muzeja“ te vrhunskim skulpturama Aiše Kečo.

Kada smo sve ovako fino pobrojali, moramo spomenuti nama najdražu stvar: sav prihod od ulaznica, kao i 5% od ukupne prodaje bit će donirani udruženju Srce za djecu oboljelu od raka. Prošlog ljeta, uz vaš doprinos i srdačne donacije naših sponzora, uspjeli smo prikupiti preko 10.000 KM.

Pozivamo vas da nam se pridružite u misiji da ovog puta prikupimo i više, a to pored kupovine ulaznice (2 KM) možete učiniti i kupovinom proizvoda, kao i pozivanjem vaših prijatelja, kolega i poznanika da dođu na Art Market. Stoga vas molimo da na svojim društvenim mrežama podijelite poziv za dolazak na Art Market.

Zabave i kvalitetnih sadržaja bit će u izobilju, a zahvalu za podršku šestom po redu Art Marketu dugujemo našim dragim partnerima, sponzorima i prijateljima: Kanton Sarajevo, Općina Centar, platni partner Visa, UniCredit bank, Bingo, Telemach, Lutrija BiH, bin bin, MonetizeAd, Lasta, iNovine, Vispak, Visit Sarajevo, Peugeot AC Blok, Leda, Franck, Gama AA Security. Medijski pokrovitelji Art Marketa su Klix, Gracija, Bonjour, RSG radio i Antena radio.

Vidimo se 11. juna (nedjelja) i družimo od 11h do 18h u Zemaljskom muzeju! I požurite - prvih 2000 posjetilaca će uz ulaznicu na Art Market dobiti i srećku Lutrije BiH. Ko zna, možda se baš vama posreći!